top of page

VMP-lista

07/2018


Aloin kirjoittamaan asioita muistiinpanoihin otsikolla “VITTU MITÄ PASKAA -lista”. Se on hyvä avoin ja vapaa yksityinen väylä muistella yksittäisiä arkisia tilanteita ja kohtaamisia ihmisten kanssa.

Mukavaa ajanvietettä ja puuhaa listata ylös omahyväistä ja itsekästä käyttäytymistä, jossa ei oteta huomioon toisten ihmisten tunteita, oikeuksia eikä tarpeita ja jossa käytetään perusteettomasti toisia ihmisiä hyväksi.

Esimerkki: Vastaat ex-vaimolle puhelimeen kesken seksin ja alatte puhua teatteriesityksestä. Puhut ja puhut ja minä lähdenkin siinä jo kotiin. Myöhemmin et pyydä anteeksi, ei siinä ole mielestäsi mitään väärää eikä mitään anteeksipyydettävää.


Riitelytilanteissa oon aina ollut vähän outo sillä tavalla, et kun se riita menee jotenkin vakavaksi tai äityy huutamiseksi tai äänenkorottamiseksi, mua alkaa naurattaa. Näen sen tilanteen aina silloin jostain ulkopuolelta ja se koko homma tuntuu ihan super koomiselta. Vähän samalla tavalla kun olin ala-asteikäisenä laivalla humalassa ja etsin mun hyttiä ja sit yhtäkkii näin sen tilanteen yläpuolelta ja näin itseni sieltä jotenkin semmosena säälittävänä pikku narttuna. Tai sit ei yhtään samalla tavalla. Joka tapauksessa tää hymyhomma aiheuttaa tosi paljon ongelmia, koska naurua/hymyä on tosi vaikee peittää ja sit se toinen osapuoli näkee sen ja noin 99% todennäköisyydellä tulkitsee sen väärin. Varmaan sekin on joku hullu suojausmekanismi, että kun menee liian vaikeeksi, haluisin lopettaa sen koko tilanteen vaan nauruun niin, että kaikki olis hyvin yhtäkkiä.

Miellyttämishaluinen ja konfliktipelkoinen kun oon. Jos riita tulee, niin haluaisin vaan selvittää sen. Se on inhottavaa, jos jää jotain hankaamaan ihmisten välille. Kaikki ei halua selvittää, oon oppinut myös sen. Sen kanssa on must tosi vaikee elää.

VMP-lista on siinäkin hyvä väline, et saan tavallaan sanottuu jotkut asiat sille ihmiselle, vaikkei se niitä koskaan tulekaan kuulemaan.
16 views0 comments

Recent Posts

See All

Hiljainen aktivisti avautuu

11/22 Viime vuosina olen miettinyt, että Facebookiin kirjoittelevat ihmiset on pelkkiä buumereita ja muutenkaan siellä ei liiku mitään kovin vavahduttavaa tai arvokasta, suurimmalti osin jotain pintap

Syyllinen kunnes toisin todistetaan

10/2022 Mun on tosi pitkään tehnyt mieli kirjoittaa, mutta ei vaan ole ollut sellaista aikaa. Nytkin on tavallaan huono hetki, mutta en jaksa odottaa, koska se hyvä tulisi. On muutenkin aika kärsimätö

Kyllä vai ei

06/2017 ja 09/2022 On vaikeaa sanoa ei silloin kun pitäisi, jos ei edes ole hajua, milloin ja mille pitäisi sanoa kyllä. Ostin asunnon Rovaniemeltä. Eroavaisuuksia Avioliitossa lattiat uusitaan muo

Opmerkingen


bottom of page